O casă evlavioasă se construiește cu înțelepciune dumnezeiască

 

Prin înțelepciune se înalță o casă

și prin pricepere se întărește;

prin știință se umplu cămările ei

de toate bunătățile de preț și plăcute.

Proverbe 24:3-4

Cu mulți ani în urmă, am ajutat la construirea unei căsuțe în spatele casei noastre din Florida. Acest spațiu s-a transformat în sală de antrenament, un atelier de tâmplărie și un loc de unde să te bucuri de frumoasa grădină plină de stejari și orhidee.

În acest spațiu mic existau curent electric, apă curentă și aer condiționat. Avea geamuri frumoase și o ușă imensă care, când se deschidea, îți înfățișa privirii un stejar uriaș în mijlocul grădinii. Pe trunchiul copacului erau peste cincizeci de orhidee frumoase. În fiecare dimineață, puteam să stau și să miros florile, să ascult păsările cum cântă și să mă bucur de munca grea și numeroasele luni de proiectare, creare și finalizare a unui astfel de proiect.

Era un paradis!

A durat peste șase luni să înțeleg și să planific tot ce era nevoie pentru finalizarea proiectului. Săptămâni și săptămâni de discuții cu constructorii, antreprenorii, designerii și muncitorii care ne-au ajutat să construim această căsuță. La acea vreme nu eram o urmașă a lui Isus, deci nu L-am căutat prea mult pe Dumnezeu pentru înțelepciune, pentru a înțelege și a ști ce lucruri prețioase și plăcute ar fi trebuit să umple acest spațiu. A fost ceva de genul ”Ce îmi doresc eu?” și ”Ce îmi va produce mie bucurie?” Aceste întrebări nu erau probleme în ele însele.

Atunci, deci, de ce este diferit astăzi, când noi, ca urmași ai lui Isus, căutăm înțelepciune de la Dumnezeu când construim proiecte noi ale TWR Femeile Speranței în 2022? Ce înseamnă să-L cauți pe Dumnezeu pentru înțelepciune, înțelegere și cunoștință în acest nou an de dezvoltare? Ce s-ar întâmpla dacă ne-am lua timp să-L întrebăm pe Dumnezeu ”Care este dorința Ta acum când noi ne gândim să scriem programe noi pentru a le educa, încuraja și echipa pe femei să trăiască o viață plăcută lui Dumnezeu?”

În timp ce-L căutam pe Domnul în primele trei săptămâni ale lui 2021, Dumnezeu ne-a descoperit că ”a construi” este cuvântul anului 2022. (Întotdeauna planificăm un an înainte.) După cum știți, practica noastră este să lăsăm acest cuvânt să ne ghideze în toată lucrarea pentru anul următor, inclusiv în materialele noastre scrise, audio și video, precum și în temele pentru dezvoltarea liderilor și pentru alte evenimente programate în 2022. Vom construi pe fundația care este Isus și pe înțelepciunea Cuvântului lui Dumnezeu încurajându-i pe liderii noștri și pe femeile din întreaga lume și de-a lungul generațiilor, pe care suntem chemate să le slujim și să le purtăm de grijă.

Pe măsură ce căutăm voia lui Dumnezeu pentru 2022, Duhul Sfânt ne va da înțelegerea și cunoștința necesare pentru a hotărî tot ceea ce va merge în această nouă casă încadrată de viziunea, valorile și misiunea noastră. Îndrumarea evlavioasă va fi o temă majoră a anului, pe măsură ce facem pașii pentru a ridica o nouă generație de lideri ai TWR Femeile Speranței.

Cred că avem cu toții idei bune – poate chiar uimitoare, incredibile. Dar dacă ele nu sunt ideile lui Dumnezeu pentru femeile pe care El ne-a chemat să le slujim, nu vom construi pe înțelepciunea divină. Mai mult, proiectele nu vor avea impact asupra lumii în modul în care Dumnezeu caută să aibă impact prin TWR Femeile Speranței.

Mă rog ca, în 2022, pe măsură ce avem în atenție cuvântul ”a construi”, să dorim nu doar să colaborăm și să generăm noi idei și proiecte care să ducă Evanghelia la noua generație de femei, ci și să ne facem timp să-L căutăm pe Dumnezeu pentru planurile, scopurile, designul și lucrătorii de care avem nevoie pentru a ne îndeplini sarcinile.

Dumnezeu este credincios și TWR Femeile Speranței este lucrarea Lui. Deci, să intrăm în acest nou an cu bucurie și speranță știind că Dumnezeu are un plan. Dumnezeu ne va ajuta să construim pe temelia tare a lui Isus, dându-ne înțelegere din Cuvântul Său, prin puterea Duhului Sfânt, să avem cunoștință de prețioasele și plăcutele bogății care vor intra în orice proiect și program nou pe care-l producem pentru 2022.

În El se bucură inimile noastre!